1 min

Weer een nieuw gerucht over de aankondigingsdatum van Microsoft’s nieuwe Xbox console en Sony’s PlayStation 4. Ditmaal is het videogamer.com die stelt informatie van anonieme bronnen te hebben bemachtigd over een speciaal evenement dat beide bedrijven willen organiseren om hun nieuwe console aan te kondigen.

Videogamer.com laat in hun nieuwste uitgave van Game Informer Magazine weten dat ze via anonieme bronnen hebben vernomen dat zowel Microsoft als Sony een speciaal evenement gaan houden om hun nieuwe gameconsole te presenteren. De evenementen zouden al in februari of maart plaats moeten vinden. Naar verluidt voordat de Game Developers Conferentie (GDC) wordt gehouden, welke van 25 tot 29 maart wordt gehouden in San Fransisco.

Als het gerucht waar blijkt te zijn zou dit een behoorlijke verandering zijn van de originele eerste aanname dat Sony en Microsoft hun consoles tijdens de E3 van dit jaar zouden gaan aankondigen, de Xbox 360 en PS3 werden beiden in 2005 op dit evenement aangekondigd.

Toch is het niet ondenkbaar dat de game consoles of in elk geval één console wordt aangekondigd tijdens de GDC. Bill Gates deed ooit de eerste aankondiging dat Microsoft de gameconsolemarkt ging betreden in maart 2000 tijdens een toespraak op dat evenement.

Zowel Sony als Microsoft hebben niet gereageerd op de geruchten.