1 min

Het is al enige tijd mogelijk om in het bezit te komen van een SSD met 2TB of zelfs meer maar dat betekende wel dat je vast zat aan een PCI Express insteekkaart. Foremay lijkt nu de eerste te zijn die een alternatief biedt in de vorm van een 2,5 inch SATA SSD.

Foremay brengt met de 2,5 inch SSD met 2TB aan opslagcapaciteit de opslag terug naar de plaats waar we die gewend zijn, in een losse behuizing die we middels een SATA-kabel kunnen aansluiten. De nieuwe 2,5-inch TC166 en SC199 SSD’s welke respectievelijk voor de consumenten en zakelijke markt zullen verschijnen hebben een dikte van 9,5mm. Hiermee zijn de SSD’s een prima keuze voor gebruik in laptops en andere mobiele apparaten met beperkte ruimte. Er zijn tegenwoordig een hoop apparaten waarbij een PCI Express Card niet wenselijk is. Foremay heeft nog geen details naar buiten gebracht over de prestaties van de SSD’s.

De SSD’s zijn inmiddels al in massaproductie gegaan en zullen dan ook ongetwijfeld snel beschikbaar gaan komen. Een exacte datum waarop de SSD’s beschikbaar komen en tegen welke prijs is echter nog niet bekend.