1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Fortune presenteert elk jaar haar nieuwe top bedrijven om voor te werken. Vorig jaar en het jaar daarvoor voerde Google nog de lijst aan, Google is nu echter van de eerste plaats verstoten, NetApp voert de lijst nu aan.

NetApp, een bedrijf dat zich voornamelijk richt op NAS-systemen heeft een grote sprong gemaakt in een jaar tijd. Het bedrijf is van plek veertien naar de eerste plaats gegaan. Fortune stelt een dergelijke lijst elk jaar op, op gegevens van bedrijven uit de Verenigde Staten en op werknemer-peilingen. De lijst kan dus voor Nederlandse standaarden afwijken. NetApp heeft de positie kunnen vergaren door nog geen banen te schrappen, anders dan vele andere bedrijven.

Google moest eraan geloven en is gedaald naar de vierde plaats. Dit komt omdat de theepauze en de jaarlijkse ski-reis uit het pakket gehaald zijn. Deze budget-maatregelen hebben ervoor gezorgd dat Google haar nummer een positie moest opzeggen. Cisco is vrij zeker op de lijst, het bedrijf staat op de zesde plaats. Dit komt volgens Fortune vooral omdat het bedrijf heeft laten zien solide en stabiel te zijn.

De gehele lijst kan hier gevonden worden.