Het marktaandeel van Google’s zoekmachine is in het Verenigd Koninkrijk naar een dieptepunt gezakt. De afgelopen vijf jaar stond Google Search niet zo laag genoteerd als nu het geval is. Overigens is Google nog altijd de onbetwiste marktleider.

Het marktaandeel van Google Search bedraagt in het Verenigd Koninkrijk momenteel 88,35 procent, wat nog altijd indrukwekkend te noemen is. Het is echter wel de tweede maand op rij waarin het marktaandeel onder de 90 procent eindigt. Een jaar eerder bediende Google nog 91,15 procent van de markt. Het verlies van Google Search zorgt er voor dat Bing, Yahoo en Ask kunnen groeien.


Microsoft lijkt de partij te zijn die verantwoordelijk is voor het grootste deel van het verlies van Google Search. Zoekmachine Bing steeg in een jaar tijd van een aandeel van 3,84 procent naar 4,99 procent. Doordat Bing op steeds meer Microsoft-apparaten de standaard is, net als bij vele partners, wordt het marktaandeel van de zoekmachine alsmaar groter.

De hierboven genoemde cijfers zijn afkomstig van het bedrijf Experian, een bedrijf dat gevestigd is in 41 landen en 17.000 werknemers onder contract heeft staan. James Murray, manager bij Experian, zegt het volgende: "Het is duidelijk dat Google nog altijd een grote markt bedient. Google Search is verantwoordelijk voor zeven maal zoveel zoekresultaten als alle andere zoekmachines bij elkaar."