1 min

Er zullen nieuwe mogelijkheden komen voor het aanpassen van wachtwoorden, zo heeft Mega aangegeven. Hier en daar klonken kritische geluiden over de huidige opties die Mega aan de gebruikers biedt.

De lancering van Kim Dotcom’s nieuwe website vond enkele dagen terug plaats. Dotcom gaf aan dat op de eerste dag van de lancering al 1 miljoen registraties geteld waren. Toch zijn er hier en daar wel kritische geluiden te horen over de filesharing-website.

De critici vallen nog het meest over het feit dat het niet mogelijk is om je wachtwoord te veranderen. Bij Ars Technica wijst men er op dat wanneer een hacker het wachtwoord van een Mega-gebruiker weet te achterhalen, deze onbeperkte toegang heeft tot de account, zonder dat daar ook maar iets aan te doen is.

Inmiddels is er via de Mega-blog een bericht naar buiten gekomen, die de critici voorlopig de mond moeten snoeren. Mega geeft aan dat gebruikers geacht worden om zelf te zorgen voor een uniek genoeg wachtwoord waar hackers niet achter kunnen komen. Wel wordt aangegeven dat er in de toekomst een mogelijkheid komt om het wachtwoord te veranderen. Daarnaast worden ook andere brandende vragen behandeld in de blogpost.