1 min

Zowel Ubisoft als Electronic Arts hebben bekend gemaakt dat een bekend franchise voorlopig op een laag pitje zal staan. Voor Ubisoft gaat het om Prince of Persia, voor Electronic Arts betreft het Medal of Honor.

Prince of Persia

Ubisoft geeft aan dat de franchise van groot belang is voor het bedrijf, maar dat het beter is om voorlopig geen overhaaste besluiten te nemen. Ubisoft kampt al jarenlang met problemen met Prince of Persia, wat er meermaals in resulteerde dat de games een nieuwe richting insloegen. De meest recente Prince of Persia-game dateert al weer uit 2010. Deze game droeg de subtitel The Forgotten Sands.

Volgens bronnen zal het niet bijzonder lang duren voordat Prince of Persia een terugkeer maakt, dat zou gebeuren wanneer de volgende generatie spelcomputers enige tijd op de markt zijn. Een aankondiging van een nieuwe game zou gedurende 2013 of 2014 kunnen komen.

Medal of Honor

Electronic Arts plaatste Medal of Honor al eerder in de ijskast en de terugkomst bracht niet waarop gehoopt werd. De verkopen van de twee games die in 2010 en 2012 uit werden gebracht vielen tegen en dat zorgt er voor dat we voorlopig geen nieuwe Medal of Honor hoeven te verwachten.

Het is nog onduidelijk wat er zal gebeuren met Danger Close, de ontwikkelaar van de Medal of Honor-titels.