Een gelekte planning van processorfabrikant Qualcomm noemt de introductie van een nieuwe versie van Google’s Android. Android 5.0 Key Lime Pie zou deze lente haar debuut maken.

Fris en een tikje bitter, dat is het nieuws rondom het debuut van Key Lime Pie. De laatste versie van Android komt een paar keer voor in het gelekte document van Qualcomm, waar de planning verwijst naar aankomende lente.

De bittere nasmaak ligt bij de fabrikant. Na het lekken van de informatie zette Qualcomm alles op alles om de verspreiding van het document te voorkomen. Het bedrijf eist dat een aantal blogs de informatie van het web haalt, op grond van schending van auteursrecht. De verhitte reactie van Qualcomm lijkt de geruchten enkel te bevestigen.

Eerder vandaag bevestigde Google al onbedoeld min of meer het bestaan van de X-Phone, de nieuwe smartphone van Motorola die zal draaien op Key Lime Pie. Alle ogen zijn dan ook gericht op Google I/O, de ontwikkelaarsconferentie die plaatsvindt in mei. De officiële aankondiging van Key Lime Pie wordt hier verwacht.