Het eerste bewijs van het bestaan van Android Key Lime Pie is opgedoken in de bugtracker van Android. Waarbij gebruikers altijd melding maken van het betreffende toestel en de Android-versie. De eerste letter van de Android-versie komt altijd overeen met de naam van de versie. Zo hebben we het afgelopen jaar steeds de letter J gezien van Jelly Bean. Nu is er een melding opgedoken waarbij twee maal de melding K wordt gebruikt, van Key Lime Pie.

Het lijkt er op dat Google is begonnen met het testen van Android Key Lime Pie, wat waarschijnlijk Android 5.0 zal worden. Bij een bugmelding werd melding gemaakt van een lading Android-toestellen waaronder een Nexus 7 en een Nexus 4 die draaiden op Android-versie KRS36B, waarbij de K staat voor de versienaam, Key Lime Pie. Alle andere meldingen hebben op dit moment meestal de letter J van Jelly Bean.

Nu Google begonnen is met het testen van Android Key Lime Pie is het de vraag wanneer deze beschikbaar zal komen. Eerder gingen er geruchten over een lancering in het najaar samen met een nieuw Nexus-toestel. We hebben recent de lancering van Android 4.3 gehad samen met een nieuwe Nexus 7-tablet. Het zou natuurlijk kunnen dat Google dit najaar een nieuwe Nexus-smartphone presenteert met Android 5.0 maar dat zou wel vrij snel zijn na de lancering van Android 4.3

Het zou ook kunnen dat het om een hele vroege versie gaat en we pas begin volgend jaar Android Key Lime Pie kunnen verwelkomen. Google gaat in elk geval niet in op dit soort geruchten dus we zullen nog even af moeten wachten. Er is in elk geval al hoogstwaarschijnlijk een build beschikbaar van Key Lime Pie die getest wordt, wat gezien kan worden als een goed teken.