1 min

Android 5.0 Key Lime Pie loopt vermoedelijk vertraging op. Google was van plan om het mobiele besturingssysteem te lanceren op Google I/O medio mei, maar de lancering zal naar verluidt twee tot vier maanden vertraging oplopen.

De reden voor de vertraging van de nieuwe Android-versie zou te vinden zijn in het feit dat Google de fabrikanten meer ademruimte wil geven om updates naar Android 5.0 klaar te maken voor nieuwe apparaten. Voorheen was het zo dat fabrikanten de nieuwe versie van Android pas in handen kregen als Google de update voor eigen apparaten al uitrolde. Dat zorgde er voor dat veel smartphones pas laat of nooit een update naar de nieuwste versie kregen. Nieuwe toestellen werden bovendien veelal uitgegeven met oude versies van Android.

De vertraging van Android 5.0 zou hem dus niet zo zeer zitten in de ontwikkeling van het besturingssysteem. Google is waarschijnlijk al vergevorderd met de ontwikkeling van het mobiele OS, maar wil dat vlaggenschepen van onder andere HTC, LG, Sony en Samsung minimaal voorzien zijn van Android 4.2.2 Jelly Bean wanneer Android 5.0 uit wordt gebracht.

Het is afwachten tot de Google I/O-beurs om te zien wat er waar is van dit gerucht.