Wanneer de laatste geruchten geloofd mogen worden, zal er in mei tijdens het Google I/O-evenement een telefoon van Motorola aangekondigd worden. Deze telefoon van Motorola zou naar verluidt de naam X Phone gaan krijgen en het zal de eerste smartphone zijn die draait op Android 5.0 Key Lime Pie.

Het gerucht werd dit weekend via DroidForums de wereld in geholpen. Er werd onder andere aangegeven dat het, ondanks dat Google inmiddels Motorola heeft ingelijfd, niet om een Nexus-apparaat zal gaan. In plaats daarvan zal een geheel nieuw submerk opgericht worden. In het bericht wordt aangegeven: "Motorola heeft hard gewerkt aan een interface die de Android-ervaring aanvult en verbetert". Er wordt gesuggereerd dat er een aantal mogelijkheden in zitten die onder andere Samsung’s S-Beam en S-Voice moeten overstijgen.

De telefoon zal beschikken over een 5 inch-scherm, met een minimale omlijsting, hierdoor zal de telefoon kleiner lijken dan bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S III.

Larry Page, CEO van Google, gaf een maand geleden nog aan dat het te vroeg was om na te denken over een Nexus-telefoon van Motorola. Sinds Google’s overname in 2011 heeft Motorola geen toonaangevende telefoons meer op de markt gebracht. Wanneer dit gerucht op waarheid berust, zal daar nu binnen afzienbare tijd een einde aan moeten komen. Motorola is dan immers waarschijnlijk de eerste fabrikant met een telefoon die beschikking heeft over deze nieuwe versie van Android.