KPN heeft op dit moment last van een grote internetstoring. Mensen die een vaste of mobiele verbinding hebben van KPN kunnen op dit moment geen verbinding maken met een groot deel van het internet. Grote websites als Facebook zijn momenteel niet bereikbaar, maar ook Techzine is voor KPN-klanten op dit moment niet te bezoeken.

Behalve dat KPN-klanten een groot deel van het internet niet kunnen bereiken, is er andersom ook sprake van een storing. Mensen die geen verbinding afnemen bij KPN kunnen op dit moment de website van KPN.com ook niet openen. Ook kunnen zij websites die gebruik maken van datacenters die KPN als primaire verbinding hanteren niet bereiken, tenzij deze redundant zijn uitgevoerd en inmiddels het verkeer anders routeren.

De oorzaak van de storing moet waarschijnlijk gezocht worden in de datacenters van KPN waar de verbinding met de rest van het internet wordt geregeld. De zogenaamde peering met andere providers en de Amsterdam Internet Exchange werkt waarschijnlijk niet naar behoren. Er is ook een andere mogelijke verklaring: De routers van KPN in de datacenters laten die verbindingen niet meer toe of hebben last van een storing. KPN heeft tot op heden nog geen melding gemaakt van de storing. Wellicht kunnen ze dat niet, omdat ze geen internet hebben.

Voor KPN is het in elk geval geen goede dag. Op de beurs staat het aandeel KPN momenteel ruim 20 procent lager.

UPDATE: 16:25
De website van KPN is inmiddels weer bereikbaar. Op de website van KPN is te lezen dat de storing met mobiel internet al sinds 15:05 zou zijn opgelost. Dit lijkt niet kloppen, klanten laten nu pas weten weer mobiel internet te hebben. Ook de storing met de vaste verbindingen lijkt inmiddels te zijn opgelost.