1 min

KPN heeft sinds 11:00 vanmorgen te kampen met een grote landelijke storing. Veel KPN-klanten kunnen geen gebruik maken van hun vaste internetverbinding en ook hun televisiesignaal en vaste telefoon zijn niet te gebruiken. KPN doet momenteel onderzoek naar de storing en heeft nog geen oorzaak gecommuniceerd.

Ergens in het KPN-netwerk is vanmorgen iets flink misgegaan want sinds 11:00 vanmorgen hebben KPN-klanten enorm veel problemen met hun internetverbinding, ook het gebruik van de vaste telefoon en televisie via KPN ondervinden last van deze storing.

KPN heeft nog geen oorzaak voor de storing gecommuniceerd, wel is het bedrijf druk bezig om de storing zo snel mogelijk op te lossen. De website en klantenservice van KPN zijn wel bereikbaar maar deze kunnen helaas weinig informatie of oplossing bieden. Vooralsnog is wachten het enige wat KPN-klanten kunnen doen. Later vandaag komt KPN met meer informatie.

UPDATE:
Inmiddels is duidelijk dat KPN de storing nog niet heeft opgelost en dat de storing zelfs groter lijkt te worden. Ook bij XS4ALL blijken veel klanten hinder te ondervinden van de storing, volgens die provider hebben klanten in sten, Asperen, Borne, Didam, Eibergen, Purmerend, Hoofddorp, Heerde, Heeten, Soest, Nunspeet, Lelystad, Dordrecht, Sterrenburg, Kampen-Centrum en De Lier last van de storing.

Verder hebben veel andere bedrijven ook last van storingen vandaag en aangezien KPN met zijn glasvezelnetwerk enorm veel partijen van internet voorziet is het onduidelijk of die storingen daarmee te maken hebben. Maar opvallend is wel dat er vandaag bovengemiddeld veel storingen zijn, waaronder bij banken en internetproviders.