Het vooralsnog onbevestigde Mac OS X 10.9 heeft zich laten zien in weblogs. Het verkeer dat afkomstig is vanuit de nieuwe versie van het OS is drastisch toegenomen in de afgelopen weken, wat suggereert dat de testfase in volle gang is en een aankondiging niet ver weg zal zijn.

Apple heeft er nog geen woord over gerept, maar het webverkeer prikkelt de verbeelding van webmasters, als ze zien dat computers met OS X 10.9 steeds vaker opduiken in de data. Sinds het debuut van OS X 10.8 Mountain Lion heeft Apple de tijd gehad om een nieuwe versie van OS X op poten te zetten. Meestal stuurt de organisatie een pre-release voor ontwikkelaars de wereld in, na maanden van plannen, ontwikkelen en testen. Voor het testen van nieuwe producten moeten werknemers van Apple onder andere veel websites bezoeken. De toename in verkeer kan dus wijzen naar een opkomende aankondiging van OS X 10.9.

Feit blijft wel dat OS- en browserinformatie gemakkelijk te manipuleren is, wat dit verkeer nog zeker geen bevestiging van het nieuwe OS maakt. Toch is de piek in het verkeer een indicator en zou een nieuwe versie netjes aansluiten bij de jaarlijkse updatecyclus van Mac OS X.

OS X 10.7 en 10.8 kwamen allebei in juli uit, een jaar na elkaar. Als Apple ook dit jaar een nieuwe variant in juli wil debuteren, zal het bedrijf de komende weken of maanden waarschijnlijk een preview voor ontwikkelaars vrijgeven om uitgebreid testen mogelijk te maken.

Wat de nieuwe versie precies gaat bieden is nog onbekend. Er wordt gesuggereerd dat OS X 10.9 opnieuw functies vanuit iOS zal integreren. Zo zouden de digitale assistent Siri en de Kaarten-applicatie van iOS overgeheveld worden naar OS X.