1 min

Google heeft beloofd dat er een Facebook Connect-achtige functie voor Google+ zal komen. Dankzij deze functie wordt het voor gebruikers mogelijk om zonder te registreren op een website in te loggen. Het registratieproces kan worden overgeslagen omdat men simpelweg gebruik maakt van de account op Google+

Google wil de concurrentie niet alleen evenaren, maar voorbijstreven qua functionaliteit en belooft dan ook extra mogelijkheden en verbeteringen. Zo zal het profiel van de gebruiker van Google+ niet volgepropt worden met updates vanuit de applicatie of website waarop werd ingelogd. Google verwijst hiermee duidelijk naar Facebook.

Google richt zich op vier pijlers met de inlogfunctie voor derden. Het gaat dan om eenvoud en veiligheid, samen beter worden, het gematigd delen van content en als laatste het activeren van sociale contacten. Aan de hand van de Circles van Google+ wordt bepaald met welke gebruikers iets wel of juist niet wordt gedeeld.

Applicaties die worden voorzien van de Google+ Sign In-functie zijn onder andere Flixster, OpenTable, The Guardian, Shazam en USA Today. In de documentatie van Google+ is te vinden hoe de functie kan worden ingebouwd.