Google Maps komt met OV-planner in Nederland

Google heeft zijn mobiele versie van Google maps geüpdatet, vanaf vandaag is het mogelijk om de ov-planner te gebruiken via een mobiel toestel. De ov-planner haalt zijn reis-informatie op via de NS en het Amsterdamse GVB. De dienst zal volgende week officiel gepresenteerd worden aan het publiek.

De ov-planner was al langere tijd beschikbaar in andere landen, toch is het nu eindelijk ook in Nederland beschikbaar. De optie zit ook al voorgeïnstalleerd in de Android en iPhone-toestellen, echter kan deze nog niet gebruikt wordt, de software geeft nu nog fout code aan. Het berekenen van een route was al wel eerder mogelijk, alleen kan je nu ook voortaan een reis plannen en de reistijden bekijken.

Deze functie is ook nog niet actief op de normale website van Google Maps, maar hier kan met ene omweg al wel gebruik van worden gemaakt. Als je via de website van Transit een route plant tussen twee stations wordt je automatisch doorgestuurd naar de standaard Google Maps-website, het grote verschil na het doorsturen is dat de openbaar vervoer functie dan wel is ingeschakeld en je deze dus ook gewoon kan gebruiken. Als je nu de webpagina sluit en opnieuw de website van Google Maps opent is het knopje weer verdwenen, dus voor als je echt nieuwsgierig bent kan je alvast een kijkje nemen.

Google Maps komt met OV-planner in Nederland

Transit zal zich binnenkort niet alleen meer bezighouden binnen Nederland, want het bedrijf wil zich binnenkort ook uit gaan breiden naar België. De nieuwe dienst van Google is al langere tijd in werking voor gebruikers uit andere landen, maar volgens Google zit de OV-planner nog steeds in een testface. "We brengen alles in gereedheid voor de lancering", aldus Google. Eerder dit jaar heeft de zoekgigant ook al een nieuwe functie gelanceerd waardoor het navigeren van auto’s mogelijk is gemaakt. De functie werkt tot nu toe alleen nog maar op toestellen met het besturingssysteem van Google, Android.

Bron:nu.nl