1 min Applications

EA keert terug indien Wii U perspectief toont

Uitgever Electronic Arts zal zijn terugkeer op Nintendo’s Wii U maken indien de ontwikkeling voor de spelcomputer weer winstgevend zal zijn. EA besloot onlangs geen nieuwe titels meer te maken voor de spelcomputer.

De Nintendo Wii U (review) kent nog geen gelukkige start. De console wordt niet goed verkocht en grote titels blijven vooralsnog uit waardoor de spelcomputer ook niet interessanter wordt voor de consument. Electronic Arts was voor Nintendo een partner van het eerste uur, maar onlangs besloot de grote uitgever een aantal versnellingen terug te schakelen. Zo komt er bijvoorbeeld geen FIFA 14 voor de Wii U. Tijdens de E3-keynote van EA kwam de Wii U zelfs helemaal niet aan bod.

Frank Gibeau, topman van EA, gaf aan dat de Wii U eerst een "levensvatbaar" systeem moet worden voordat EA weer actief gaat ontwikkelen. De keuze om de Wii U op dit moment te mijden is een puur rationeel zakelijk besluit, vindt Gibeau. Uiteindelijk draait het ontwikkelen van games natuurlijk ook om het genereren van winst. Nintendo moet volgens Gibeau voor zorgen dat de Wii U beter verkocht wordt waardoor het publiek groter wordt.

Bron:TechRadar