1 min

Volgens Yannis Mallat, CEO van Ubisoft Montreal, gebruikt Microsoft het voordeel dat het heeft gekregen doordat Sony de PlayStation 4 al uit de doeken heeft gedaan om de volgende Xbox aan te passen. Doordat er al veel bekend is over de PlayStation 4 kan Microsoft zichzelf er van verzekeren dat het een gelijkwaardige of betere console aanbiedt.

Volgens Mallat richt Microsoft er op om een gelijkwaardige console aan te bieden. Het klinkt dus alsof er nog werk aan de winkel is bij de ontwikkeling van de volgende spelcomputer van de softwaregigant, nu duidelijk is wat de PlayStation 4 te bieden heeft.

Mallat stelt dat de volgende Xbox "verbonden, sociaal, meeslepend en interactief" zal worden. Hoewel de grafische kenmerken van de games die Ubisoft ontwikkelt niet onbelangrijk zijn, worden andere elementen zoals de verbinding met het internet en sociale mogelijkheden zeker niet uit het oog verloren. Volgens Mallat zijn dat zelfs de aspecten die het verschil maken tussen de huidige generatie en de volgende generatie spelcomputers.

Microsoft kondigt de nieuwe Xbox waarschijnlijk tijdens de E3-beurs aan.