1 min

Microsoft zal in navolging van Sony waarschijnlijk op 26 april de nieuwe Xbox aankondigen. Electronic Arts zal bij deze presentatie als een belangrijke partner van Microsoft naar voren treden, zo meldt CVG op basis van verschillende bronnen.

Mocht EA inderdaad een deal aangaan met Microsoft, dan zou dit van grote impact kunnen zijn voor de volgende console-oorlog tussen Microsoft, Nintendo en Sony. Natuurlijk is dit geheel afhankelijk van wat voor deal Microsoft en EA aan zouden gaan voor de volgende Xbox.

Gedurende de levensduur van de huidige consoles, de Xbox 360 en PlayStation 3, kon EA juist eerder als partner van Sony gezien worden. Vaak gaf EA content eerder uit voor de PlayStation 3, waardoor Xbox 360-bezitters nog een tijd geduld moesten hebben. Voor veel gamers kan dit een reden zijn om de PlayStation 3-versie van een bepaalde game aan te schaffen.

Het is nog onduidelijk om wat voor partnerschap het zal gaan. Het lijkt niet waarschijnlijk dat EA bezig is met de ontwikkeling van games die exclusief voor de volgende Xbox uit zullen komen, maar het is niet onmogelijk. Bij de aankondiging van de PlayStation 4 viel het wel op dat EA niet aanwezig was met games, wel kondigde de uitgever aan dat het de console zou ondersteunen.