1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Samsung is bezorgd over het imago van hun in plastic gegoten topmodellen, volgens een bericht van SamMobile. De producent gaat de Galaxy Note III daarom naar verluidt onderbrengen in een kwalitatief betere behuizing dan in eerste instantie het idee was.

De kritiek op Samsung’s gebruik van plastic behuizingen lijkt de grenzen van Zuid-Korea te hebben bereikt. Een vlaggenschip van plastic is vanuit Samsung’s geclaimde nieuwe perspectief toch wat minder zeewaardig dan de metalen concurrent, met het oog op HTC’s nieuwe vlaggenschip met aluminium behuizing en Apple’s iPhone’s waarvoor metaal en glas wordt gebruikt.

Dat inzicht zal zich volgens een ‘beroemde insider’ vertalen in een nieuwe aanpak voor de Galaxy Note III. Samsung verwacht veel Note’s te gaan verkopen en heeft vertrouwen in de software. Een huls die de verwachtingen overtreft is een welkome verschuiving van beleid en krachtige aanvulling op de populaire telefoons.

Welk materiaal Samsung wil gaan gebruiken kan de bron niet zeggen. Het gerucht gaat dat het bedrijf de Galaxy S 4 al wilde voorzien van een betere behuizing, maar gebrek aan capaciteit voor massaproductie van de beoogde behuizing deed die wens de das om.