2min Devices

‘Galaxy Note III krijgt plastic OLED-scherm’

Samsung zou bezig zijn met de ontwikkeling van OLED-schermen van plastic. Doordat het gebruik van glas wordt omzeild, kunnen smartphones met dit soort schermen dunner en lichter worden. Bovendien zouden deze schermen beter bestand zijn tegen schade van een val.

Een bron van SamMobile heeft aangegeven dat de Galaxy Note III de eerste smartphone wordt die voorzien is van een plastic OLED-scherm. De phablet zal wel pas op de IFA in augustus worden aangekondigd en vervolgens aan het einde van 2013 in de winkelschappen belanden.

De Samsung Galaxy Note III heeft een behuizing die maar 8 millimeter dik is, een aardige sprong van de 9,4 millimeter van de voorganger. Een andere keuze die fabrikanten dankzij plastic OLED-schermen kunnen maken is het invoegen van een grotere accu, zoals op onderstaande illustratie te zien is.

‘Galaxy Note III krijgt plastic OLED-scherm’
De smartphone wordt naar verluidt voorzien van een scherm van 5,99 inch, wat een halve inch groter is dan de Galaxy Note II (review). Eind vorig jaar werd er nog gesproken over een scherm van 6,3 inch, maar daarbij lijkt verwarring te zijn ontstaan door de nieuwe Galaxy Mega-smartphones waarvan de grootste zo’n scherm bevat.

Samsung zou de Galaxy Note III mogelijk hebben uitgesteld omdat het geschrokken is van de reacties op de plastic behuizing van de Samsung Galaxy S4. De Galaxy Note III krijgt nu mogelijk een behuizing van aluminium.

Bron:SamMobile