Volgens een insider van SamMobile krijgt de Samsung Galaxy Note III geen metalen behuizing. Samsung is wel bezig geweest met een nieuw ontwerp voor de telefoon, maar zou bij gebruik van een hoogwaardige behuizing niet voldoende exemplaren kunnen produceren om aan de verwachte vraag te kunnen voldoen.

De Galaxy Note III zal daarom hetzelfde ontwerp en materiaal krijgen als de Samsung Galaxy S4 (review), die al verdacht veel leek op de Galaxy S III (review). Ook voor de Galaxy Note II (review) hield Samsung er ongeveer hetzelfde ontwerp op na.

SamMobile is erg sarcastisch over Samsung’s mogelijke voornemen en stelt dat het Koreaanse bedrijf de keuze heeft gemaakt om meer omzet te kunnen maken. Het sarcasme is niet geheel onterecht, het gebruik van plastic kwam Samsung op veel kritiek te staan. Eerder deze week kwam ook het gerucht naar buiten dat Samsung geen flexibele display zou gaan gebruiken in de phablet.

Er zijn gelukkig ook positieve zaken te vermelden. De bezel rondom het scherm zal in vergelijking tot de Galaxy Note II aanzienlijk gekrompen zijn en vergelijkbaar zijn met de Galaxy S4. Samsung zou ook bij de Galaxy Note III gebruik willen maken van een octa-core processor met vier energiebesparende Cortex A7-kernen. De telefoon krijgt een 13 en 2 megapixel camera, de nieuwste versie van Android en een 5,99 inch AMOLED-scherm.