1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ubisoft Montreal CEO Yannis Mallat zegt dat het grote publiek "klaar is" voor consoles met ononderbroken verbinding met het internet. Daarmee ondersteunt de topman het gerucht van de nieuwe Xbox, met een controversiële verplichting tot een internetverbinding.

In een interview met The Guardian benadrukte Mallat dat de uiteindelijke beslissing ligt bij fabrikanten als Sony en Microsoft. Persoonlijk vindt hij dat het publiek ver genoeg is om altijd-online te laten slagen, omdat mensen nu al continu verbonden zijn via bijvoorbeeld mobiele apparaten.

Mallat zegt voorstander te zijn van altijd-online, zolang het een duidelijk voordeel biedt voor de gebruiker. Ubisoft heeft in het verleden al harde kritiek moeten slikken, na het introduceren van een authenticiteitscontrole via internet. Door serverproblemen en aanvallen waren de DRM-games van Ubisoft meerdere malen onspeelbaar.

De continue verbinding heeft zowel voor- als nadelen. Zo kun je dankzij een internetverbinding spellen streamen, waarmee het datalimiet op schijfjes wordt omzeild. Groot kritiekpunt is het gebruik van de verbinding om authenticiteit van spelers te controleren. Daarbij zou het ontbreken van internet of problemen bij de host games tijdelijk onbruikbaar kunnen maken.