1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Microsoft lichtte een tipje van de next-gen sluier op, tijdens de CES conferentie. IllumiRoom, een compacte woonkamer projector verandert je muur in een aanvulling op het TV-scherm dat je mee moet slepen in de game.

IllumiRoom kan de realiteit van je woonkamer vervormen, het blikveld van je scherm verruimen en relevante beelden om het scherm heen projecteren. Kinect leest de randen en kleuren van de kamer en kan vormen en kleuren benadrukken. De projecties zijn gericht op de randen van je gezichtsveld, een ver doorontwikkelde vorm van Philips’ Ambilight, om de game-ervaring te versterken.

De projector is vooralsnog een proof-of-concept, niet meer dan een conceptdemonstratie. Microsoft beloofde meer informatie op het CHI 2013-evenement later deze week. Onderstaande video geeft een mooie indruk van het systeem.

Microsoft sprak wel al over hun volgende generatie console, maar wist vooralsnog de deksel stevig op de pot te houden. The Verge wist wat informatie los te peuteren over de werking van IllumiRoom en speculeert over de toevoeging van het systeem bij de nieuwe Xbox.


Het prototype werkt samen met bewegingsdetector Kinect. "De LED projecteert een frame en zet het dan uit. Kinect IR leest de overlapping in die frames. Vervolgens gaat Kinect een frame lang uit en de projector weer aan, enzovoorts" De techniek is schijnbaar heel complex, maar het resultaat is het simpele gevoel van een groter scherm.