Eerder dit jaar toonde Microsoft een onderzoeksproject dat het mogelijk maakt om de gebeurtenissen die op het scherm te zien zijn uit te breiden naar de muren rondom de televisie. Nu heeft het bedrijf echter bekendgemaakt dat het product nog niet klaar is voor de markt, omdat de kosten te hoog liggen. Dit wordt duidelijk gemaakt door Albert Panello, hoofd van productplanning voor de Xbox One.

IllumiRoom is een projector die ervoor zorgt dat er wordt geprojecteerd op het oppervlakte rondom het scherm. Samen met de Kinect-camera die bij de Xbox One zit, kunnen hiermee elementen uit de gamewereld zoals de omgeving en explosies in de huiskamer geprojecteerd worden. Dit werd afgelopen januari al gepresenteerd door Microsoft, tijdens Samsung’s keynote voor de CES-beurs. Ook later toonde Microsoft de technologie nog eens, waardoor het leek alsof het bedrijf mogelijk de intentie had om IllumiRoom op de markt te brengen.

Nu geeft de softwaregigant echter aan dat deze technologie niet op korte termijn op de markt gebracht zal worden, omdat de kosten momenteel nog te hoog liggen. Albert Panello geeft in een interview met AusGamers aan dat het voor een consument nog duizenden dollars kost om dit systeem thuis te laten installeren.

Daarmee lijkt de toekomst van IllumiRoom voorlopig onzeker, maar we wachten af of de techniek in de toekomst opnieuw de kop opsteekt.