1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft tegenover externe ontwikkelaars aangegeven dat het afgelopen moet zijn met de implementatie van interfaces waar niet voldoende over is nagedacht. De zoekgigant wil dat ontwikkelaars zich meer gaan inzetten voor een goede grafische schil bovenop hun code. Google zal daarvoor een handreiking doen tijdens de Google I/O-beurs.

Zelf is de zoekgigant de laatste periode ook druk bezig geweest om de eigen diensten een visuele update te geven die in de regel positief wordt ontvangen. Google hanteert veelvuldig de welbekende kaarten-interface die zijn oorsprong in WebOS van Palm vindt, maar ook de trend om interfaces plat te maken vond bij Google zijn doorgang.

"Tijdens Google I/O zullen we sessies en workshops gericht op ontwerp organiseren. Hierbij spitsen we ons toe op ontwerpers en ontwikkelaars," geeft Nadya Direkova van Google aan. "Toen Google uit werd gebracht was het een simpele witte pagina met een zoekbalk. Je zou kunnen denken dat daar niet lang over nagedacht is, maar deze verschijning onderschreef twee van onze voornaamste principes: eenvoud en bruikbaarheid."