1 min

Tags in dit artikel

, ,

Amazon heeft vandaag een eigen digitaal betaalmiddel gepresenteerd. De Amazon Coins kunnen in eerste instantie alleen gebruikt worden door klanten in de Verenigde Staten. Voorheen was het enkel mogelijk om aankopen te doen met een creditcard bij de Kindle-tablets van Amazon.

Om de eigen klanten te bedanken krijgt elke eigenaar van een Kindle Fire-tablet 500 Amazon Coins op zijn account gestort. Dat is een donatie die gelijk staat aan 5 dollar, één Amazon Coin heeft dus een waarde van een Amerikaanse dollarcent. Dat klinkt wellicht als weinig, maar voor Amazon betekent het dat het miljoenen dollars aan klanten weggeeft. Bij het aanschaffen van nieuwe munten is Amazon van plan om kortingen aan te bieden.

Amazon is voornemens om met de eigen valuta meer waarde te genereren voor applicatiebouwers. Met de munteenheid kunnen gebruikers onder andere applicaties, games en in-app content aanschaffen. Het verkrijgen van munten kan door harde dollars in te leveren, maar ook door middel van verschillende activiteiten.

Ontwikkelaars strijken normaal gezien 70 procent van de inkomsten op wanneer gebruikers een aankoop doen met Amazon Coins.