2min

Amazon heeft vandaag een nieuwe tablet gepresenteerd, de Fire-tablet met een 7 inch scherm een een prijskaartje van 50 dollar per stuk. Of dat niet scherp genoeg is introduceert het bedrijf ook een sixpack, waarbij je zes tablets krijgt voor de prijs van vijf, oftewel 250 dollar.

Amazon kiest duidelijk voor een andere strategie, het kiest voor een zeer aantrekkelijk prijskaartje en probeert op die manier zoveel mogelijk tablets te verkopen. Of het bedrijf ook winst maakt op een tablet van 50 dollar valt te betwijfelen. Amazon kan als een van de weinige bedrijven echter producten verkopen onder de kostprijs, Amazon rust de tablets namelijk uit met een eigen Android-versie en een eigen App Store zonder Google-diensten.

Amazon verkoopt vervolgens zijn producten zoals boeken, films, muziek en apps via deze eigen App store. Alles op die tablets is er uiteindelijk op gericht om content te consumeren die de gebruiker bij Amazon moet kopen. Hierdoor verdient Amazon op de langere termijn wel geld aan de tablets.

Voor die 50 dollar krijgt de gebruiker een 7 inch tablet met een scherm van 1024 x 600 pixels. Een quadcore processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit is overigens nog uitbreidbaar via een micro-SD-kaartje van maximaal 128GB. De accu van de tablet gaat ongeveer 7 uur mee, aldus Amazon. Het opladen van de tablet duurt ongeveer 6 uur. Er zijn ook twee camera’s aanwezig, een twee megapixel camera aan de achterzijden en een VGA-camera aan de voorzijde. De tablets zijn voor deze prijs niet voorzien van 4G maar wel van WiFi b/g/n en uiteraard Bluetooth.

Als we de specificaties op een rij zetten dan moet er niet teveel van verwacht worden, maar voor een beetje surfen, muziek luisteren en een book lezen zijn de tablets waarschijnlijk wel geschikt. Amazon heeft ook beschermhoesjes voor de tablet beschikbaar, deze kosten 24,95 dollar de helft van de tablet. Voor de prijs van een normale tablet krijg je er bij Amazon nu zes, dan heb je eigenlijk geen beschermhoesje nodig, als je de tablet laat vallen pak je gewoon een nieuwe.