1 min

Google heeft gisterenavond tijdens de keynote voorgaande aan de Google I/O-beurs aangekondigd dat Hangouts wordt losgekoppeld van Google+ en als separate applicatie zal verschijnen. Met de chatapplicatie gaat de zoekgigant de strijd aan met WhatsApp, wat de markt voor chatapplicaties domineert.

Met Google+ Hangouts kunnen gebruikers vrijwel alles doen wat met WhatsApp ook kan: berichten, audio, foto’s en video’s versturen. Daar houdt het bij Hangouts echter niet op, gebruikers krijgen namelijk ook de mogelijkheid om videogesprekken aan te gaan, in groepen van maximaal 10 andere mensen tegelijk.

Alle gesprekken worden gesynchroniseerd met Google’s cloudomgeving. Dat geldt ook voor verzonden bestanden. Op die manier kan alle data vanaf elke locatie makkelijk benaderd worden via het internet.

Google+ Hangouts is bovendien niet alleen op smartphones te gebruiken zoals bij WhatsApp het geval is, maar ook op tablets, laptops en desktopsystemen. Dankzij een synchronisatiesysteem worden notificaties op verschillende systemen gelijkgesteld. Heb je een notificatie op je tablet gelezen, dan zal deze in het notificatiecentrum van je smartphone verwijderd worden.

Google+ Hangouts is vanaf heden beschikbaar voor Android, iOS en als web-app. Een variant voor Google Glass zou eveneens in de steigers staan. Uiteindelijk moet Hangouts alle andere chatmogelijkheden van Google vervangen.