1 min

Google gaat de concurrentie aan met verschillende chatdiensten en ook iMessage van Apple wordt een doelwit. In de toekomst zal Google een sms- en belfunctie in de applicatie bouwen.

Zoekgigant Google kwam gisteren tijdens de Google I/O-keynote op de proppen met een nieuwe chatapplicatie waarin uiteindelijk alle andere chat-apps van het bedrijf gecombineerd zullen worden. Natuurlijk hoopt Google alle concurrentie uiteindelijk ook weg te vagen, met WhatsApp als voornaamste doelwit.

Dat Apple eveneens moest vrezen voor Google+ Hangouts werd al duidelijk toen Google toelichtte dat iMessage niet geschikt was voor gebruik op platformen anders dan van Apple zelf. In de benodigde toestemmingen van Google+ Hangouts zijn nu ook verwijzingen naar een sms-functie gevonden, wat iets is waarmee iMessage zich momenteel nog onderscheidt van de concurrentie. Wanneer een contact tijdelijk niet over een internetverbinding beschikt valt iMessage terug op het gebruik van een sms-bericht, zodat dit toch vrijwel direct wordt afgeleverd. Google+ Hangouts vraagt permissie voor het lezen en versturen van sms-berichten. Het lijkt daarom waarschijnlijk dat er in de toekomst een soortgelijke functie wordt toegevoegd aan de chat-applicatie.

Google heeft bevestigd dat er inderdaad een sms-functie op komst is en ook uitgaande telefoongesprekken staan in de planning. Google heeft niet duidelijk gemaakt welke platforms over deze mogelijkheden gaan beschikken.