1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Flickr en Vimeo krijgen van Apple mogelijk dezelfde behandeling als Facebook en Twitter. De twee diensten zouden diepgaande integratie in iOS 7 krijgen, meldt 9to5Mac.

Een bron die anoniem wilde blijven heeft bevestigd dat Flickr en Vimeo in iOS 7 worden geïntegreerd. Door deze integratie kunnen gebruikers via de Instellingen-applicatie van iOS inloggen op de diensten en makkelijk content delen of applicaties van derden toegang geven tot de accounts via een gestandaardiseerde weg. Dat is momenteel al mogelijk met Facebook en Twitter, deze diensten werden met iOS 6 ingevoerd.

De integratie van Flickr en Vimeo zou een klap in het gezicht zijn van Google, dat met YouTube bijvoorbeeld een eigen videodienst biedt. De impact van de integratie kan groot zijn, Twitter meldde een stijging van 25 procent in het aantal registraties na de introductie van iOS 6.

Recentelijk werd al bekend dat Apple in gesprek is met Yahoo voor een grotere samenwerking, om een vuist te maken tegen Google. Yahoo is eigenaar van Flickr.