1 min

Recentelijk hebben een aantal bedrijven een extra beveiligingslaag voor hun online diensten uitgerold. In veel gevallen gaat het om een zogenaamde tweestapsverificatie. Kim Dotcom, oprichter van filesharingsite Mega, beweert dat de techniek door hem gepatenteerd is.

Kim Dotcom beschuldigt onder andere Citibank, Google, Facebook en Twitter van het schenden van een patent dat hij in bezit heeft. Twitter rolde deze week een tweestapsbeveiliging uit en dat was voor Dotcom klaarblijkelijk de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

"Ik heb ze nooit aangeklaagd, ik geloof in het delen van kennis en ideeën om de samenleving beter te maken. Maar ik zou ze wel aan kunnen klagen vanwege hetgeen de Verenigde Staten me hebben aangedaan," zegt Dotcom op Twitter.

Dotcom’s patent is voor de begrippen van de technologiewereld al stokoud, het dateert namelijk uit 1997. Dat zou het voor andere partijen wel eens lastig kunnen maken om ongeldig te laten verklaren. In het patent wordt beschreven hoe een code via een sms wordt verstrekt om de identiteit te verifiëren.