1 min

Microsoft heeft gereageerd op de berichtgeving vanuit de media waarin de meest wilde verhalen over tweedehands games voor de Xbox One gaan. Microsoft stelt dat de speculatie geen waarheid bevat. Hoe de softwaregigant het dan wél gaat aanpakken wordt echter niet duidelijk.

Microsoft schept dus nog altijd geen duidelijkheid over de manier waarop de Xbox One om zal gaan met games die al eens van een ander zijn geweest. Larry Hryb, ook wel bekend onder zijn gamingnaam Major Nelson, geeft aan dat de mogelijkheid om games in te ruilen en te verkopen belangrijk is voor gamers en de Xbox-divisie. "De Xbox One is ontworpen om deze functies te bieden, maar meldingen over hoe het systeem daar mee om zal gaan zijn incorrect of incompleet."

Welke melding Hryb als incorrect dan wel incompleet beschouwt wordt niet duidelijk gemaakt, waardoor we welbeschouwd eigenlijk geen steek verder komen. Meldingen betreffen nu bijvoorbeeld de opmerkingen dat een game van een Xbox Live-account wordt losgekoppeld als deze wordt ingeleverd bij een winkel. Bovendien zouden Microsoft en de uitgever van het spel een deel van de opbrengst uit de doorverkoop van het spel ontvangen.

Het is nog onduidelijk wanneer Microsoft bereid is om duidelijkheid te verschaffen. Mogelijk zal dat in de persconferentie voorgaande aan de E3-beurs in Los Angeles gebeuren. Deze conferentie staat gepland voor 10 juni.