2min

Microsoft heeft weliswaar de opvolger van de Xbox 360 aangekondigd en daarover later vanavond nog veel meer nieuws. De huidige Xbox 360 is nog zeker niet afgeschreven aldus Microsoft. Er komt een nieuwe Xbox 360 console welke nog kleiner, zuiniger en stiller is dan zijn voorgangers. Ook is het ontwerp van de console
aangepast en is deze meer in lijn met de nieuwe Xbox One.

De nieuwe Xbox 360 ligt volgens MIcrosoft morgen al in de winkels, of dit alleen voor de Verenigde Staten is of dat wij in Nederland morgen ook deze nieuwe Xbox 360 console kunnen aanschaffen is onduidelijk. Er komt in elk geval binnenkort een nieuwe Xbox 360 console beschikbaar.

Microsoft had echter nog meer nieuws rond het huidige model, zo zullen alle Xbox Gold Members de mogelijkheid krijgen om elke maand twee gratis Xbox 360 games te downloaden en te spelen. Deze krijg je dus elke maand cadeau bij je abonnement. Twee grote titels die gratis zijn te downloaden met een Xbox Gold abonnement zijn Halo 3 en Assasins Creed 2, niet de minste games.

Verder laat Microsoft weten dat er op dit moment nog zeker 100 titels gepland staan voor de Xbox 360, maar dat zullen er nog zeker meer worden. De Xbox 360 gaat voorlopig dus nog wel even mee en wordt niet zomaar afgeschreven door de komst van de Xbox One.

Ook komen er drie grote nieuwe titels naar de Xbox 360, World of Tanks, Max the Curse Brotherhood (een adventure game) en Dark Souls een hack en slash game. Ook heeft MIcrosoft laten weten dat Grand Theft Auto 5 (GTA V), ook gewoon op de Xbox 360 beschikbaar zal komen.