Opnieuw neemt Apple een stap om zich verder te distantiëren van Google. In een jaar tijd heeft Apple veel gedaan om Google een minder prominente plaats te geven binnen de eigen software. Met de introductie van iOS 7 herhaalt de geschiedenis zich, doordat zoekmachine Bing gebruikt wordt in Siri, in plaats van Google Search.

Apple deed gisteren iOS 7 uit de doeken en een klein detail is veel partijen even ontgaan door de schok die de nieuwe grafische schil teweeg bracht. Er werd wel tussen neus en lippen door melding van gemaakt; Bing wordt gebruikt voor zoekopdrachten van spraakassistent Siri.

Zoeken op het web was één van de mogelijkheden die Siri bij zijn lancering miste. Siri kan na de installatie van de update naar iOS 7 ook Twitter en Wikipedia doorzoeken.

Dat Apple verder afstand neemt van Google is geen verrassing. Dat deed het merk eerder al door verschillende Google-applicaties zoals YouTube en Google Maps uit iOS te wippen. Apple doet dit waarschijnlijk vanwege de toenemende concurrentie vanuit Google.