1 min

Zojuist is bekend geworden dat Yahoo opnieuw een overname heeft gedaan, het bedrijf GhostBird wordt overgenomen. GhostBird is de ontwikkelaar van de iOS-apps Photoforge en KitCam. De ontwikkelaars worden toegevoegd aan het Flickr-team van Yahoo, wel worden beide apps later vandaag verwijdert uit de App Store.

Yahoo is sinds de komst van de nieuwe CEO, Marissa Mayer, een nieuwe weg ingeslagen. Mayer lijkt hard aan de weg te timmeren om Yahoo weer op succesniveau te brengen. Verschillende diensten hebben inmiddels een facelift gehad, andere diensten zijn gestaakt en er worden veelvuldig overnames gedaan. Vandaag is het de beurt aan GhostBird, dit bedrijf laat op Twitter weten te zijn overgenomen door Yahoo en alle medewerkers maken nu deel uit van het Flickr-team.

PhotoForge 2 is een populair en zeer geavanceerd fotobewerkingsprogramma voor iOS. Deze app ondersteunt bijvoorbeeld lagen en maskers, net zoals Photoshop. Het is voor de gebruikers van de app wel jammer dat de software verdwijnt, maar waarschijnlijk zijn deze functies binnenkort wel in de Flickr-app terug te vinden. Met de KitCam-applicatie kan je foto’s filteren.

Flickr werd vorige maand al volledig vernieuwd, de website kreeg een nieuw jasje, de opslagcapaciteit werd verhoogd naar maar liefst 1TB per gebruiker en de betaalde abonnementen gingen op de schop.