1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

John Riccitiello, CEO van Electronic Arts, lijkt niet echt overtuigd te zijn van de kracht van Nintendo’s Wii U. Nintendo claimt een next-gen console ontwikkeld te hebben, maar de baas van EA zegt dat de nieuwe generatie consoles nog moet komen. De softwaregigant investeert overigens wel gewoon in games voor de Wii U.

Met de mogelijk snelle aankondiging van de PlayStation 4 en de Xbox 720 die ook nog op de loer ligt, kunnen gamers zich gaan verheugen op een nieuw scala aan spellen. Riccitiello lichtte in een gesprek met investeerders een tipje van de sluier op over de plannen met de nieuwe hardware.

EA Games gaat 80 miljoen dollar investeren in de ontwikkeling van software voor de nieuwe platforms. De Wii U zal daarbij echter niet bepaald op de voorgrond staan, als we Riccitiello mogen geloven. "In deze industrie ontwikkelen zich veel apparaten die zich allemaal presenteren als de volgende generatie, of de generatie daarna." zei Riccitiello. "Wat wij zien als de volgende generatie moet nog komen."

De twijfel rondom de Wii U is opnieuw slecht nieuws voor Nintento, zeker gezien de toch al tegenvallende verkoop van het product. Eerder deze week zei de president van Nintendo dat de tegenvallende verkoop te wijten was aan het feit dat de games geen optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van de spelcomputer. Tegelijkertijd gaf Iwata aan dat men niet op een prijsverlaging hoeft te rekenen.