Facebook’s CEO Mark Zuckerberg heeft een ontmoeting gehad met Shin Jong Kyun, president van Samsung. De twee kopstukken zouden volgens Bloomberg in Seoul gesprekken hebben gehad over een bredere samenwerking. Hoewel Zuckerberg geen verklaring over de inhoud van de gesprekken aflegde, deed Shin dit wel.

Facebook kende met de zelfgemaakte Android-skin Facebook Home (review) veel tegenslagen. De HTC First, waarop de skin standaard geïnstalleerd is, werd allesbehalve een verkoophit en de skin werd door Google Play-gebruikers niet positief ontvangen. Facebook heeft aangegeven dat de skin verder verbeterd zal worden.

In de toekomst wil Facebook het mogelijk over een andere boeg gooien. Daarvoor wordt toenadering tot Samsung gezocht. Samsung is momenteel de grootste verkoper van smartphones en zou dus een sterke partner kunnen vormen. Facebook wil de samenwerking gebruiken om de verkoop van mobiele advertenties te verhogen. Ook spraken de topmannen over het investeren in opstartende bedrijven uit de technologiewereld.

Mark Zuckerberg had ook een ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Park Geun Hye. Park had onlangs ook ontmoetingen met Microsoft’s Bill Gates en Larry Page van Google.