Volgens Koreaanse media werkt Facebook samen met Samsung aan een smartphone die draait om het sociale netwerk en diens nevenproducten. Het zou niet de eerste keer zijn dat een Facebooktelefoon het levenslicht ziet, maar in het verleden leverde dit geen succes op.

De afgelopen jaren zagen we al de HTC ChaCha en de HTC First, beide producten waren gericht op gebruikers van Facebook maar werden geen groot succes. Toch zou Facebook een hernieuwde poging willen doen, in samenwerking met ’s werelds grootste smartphonefabrikant: Samsung.

De Koreaanse media melden dat Facebook’s CEO Mark Zuckerberg onlangs een ontmoeting had met Lee Jay-Yong, de vice-voorzitter van Samsung. De bespreking zou "futuristische zakelijke projecten" betreffen, beide partijen zagen wel brood in het voorstel. Het zou dit jaar de derde ontmoeting tussen kopstukken van Facebook en Samsung zijn geweest.

Facebook en Samsung werken in zekere zin al samen: de Gear VR is gemaakt door Samsung en Oculus Rift, de laatstgenoemde is na een overname onderdeel van Facebook. De kans is aanzienlijk dat de gesprekken andere projecten betreffen, maar de Koreaanse media zijn er zeker van: het gaat om een Facebooktelefoon. De toekomst zal het leren.