1 min

Creatieve gebruikers die graag aan de slag zouden gaan met het ontwikkelen van toepassingen voor de nieuwe Kinect-camera zullen voor een onaangename verrassing staan: de Kinect-camera die bij de Xbox One wordt geleverd kan niet samenwerken met de computer. Er moet een aparte versie worden aangeschaft.

Ergens in 2014 zal Microsoft ondersteuning voor de nieuwe Kinect-camera naar Windows brengen. Er zal vanaf november al wel een betaprogramma draaien. Mensen die daaraan deelnemen krijgen een vroege versie van de camera en uiteindelijk ook de definitieve versie, plus support en documentatie. Daarvoor moet wel aardig in de buidel getast worden, deelname kost 399 dollar.

Er is volgens Microsoft geen garantie dat de Kinect-camera’s intern identiek zullen zijn. De Kinect-camera die bij de Xbox One wordt geleverd is daarnaast niet voorzien van een USB-uitgang, maar heeft een propriëtaire aansluiting. Dat betekent dat de camera sowieso niet op een Windows-systeem aan te sluiten is, maar Microsoft zal ook geen adapter ontwikkelen. De Kinect-camera voor Windows-systemen vereist overigens wel een USB 3.0-verbinding.

Microsoft geeft aan dateer geen licentie voor commercieel gebruik is voor Kinect voor de Xbox One. Dat betekent dat de garantie van de camera vervalt als deze gehackt wordt om toch met Windows samen te kunnen werken.