De nieuwe MacBook Air heeft problemen met WiFi-verbindingen, melden eigenaars van de nieuwe laptop. Het zou niet de eerste keer zijn dat een nieuw Apple-product moeite heeft met draadloze verbindingen.

Apple kondigde de nieuwe MacBook Air vorige week aan en inmiddels zijn de eerste exemplaren al uitgeleverd. De kersverse eigenaren melden echter dat niet alles vlekkeloos verloopt bij het gebruik van de MacBook Air. Apple’s dunne laptop heeft vooral moeite met het verbinden met een WiFi-netwerk. Door te rommelen met de DHCP- en MTU-instellingen van de router kunnen veel gebruikers uiteindelijk toch aan de slag gaan.

De MacBook Air is Apple’s eerste laptop die voorzien is van 802.11ac-ondersteuning. Dat is een nieuwe WiFi-standaard met drievoudige snelheid, die vooralsnog in vrijwel geen enkel product wordt ondersteund. De problemen zouden kunnen ontstaan zijn door de nieuwigheid van die draadloze netwerkadapter. Feit blijft dat gebruikers uiteindelijk de pineut zijn terwijl dat niet het geval hoort te zijn.

Apple heeft nog niet gereageerd op de problemen met de MacBook Air. In het verleden had bijvoorbeeld ook de iPad 3 problemen met WiFi-netwerken.