Het lijkt erop dat Microsoft van gedachten is veranderd en dat het nu mogelijk wel een headset mee gaat leveren met de Xbox One. Op de E3 liet Microsoft nog weten dat er geen headset meegeleverd zou worden met de console maar dat deze optioneel kon worden aangeschaft. Volgens Electronic Theater, die hun informatie weer bij Gem, de distributeur in het Verenigd Koninkrijk, vandaan halen, wordt er nu wel een bedrade headset meegeleverd.

Opnieuw lijkt Microsoft terug te komen op een eerdere beslissing rond de Xbox One. Het bedrijf heeft het nog niet bevestigt maar het lijkt erop dat Microsoft alsnog een bedrade headset gaat meeleveren met de nieuwe console. Dit meldt Gem, de distributeur van de Xbox One in het Verenigd Koninkrijk. Microsoft wil waarschijnlijk de concurrentiepositie met de PlayStation 4 van Sony overtreffen of zoveel mogelijk gelijktrekken.

Microsoft lijkt in elk geval onder de indruk te zijn van alle kritiek die het heeft ontvangen rond de introductie van de nieuwe Xbox One console. Eerder besloot Microsoft al om de invoering van DRM te herzien, het bedrijf heeft echter nog niets gedaan om het verschil tussen de Xbox One en de PlayStation 4 qua prijs recht te trekken, die is namelijk 100 euro goedkoper. Iets wat de concurrentiepositie van de PlayStation 4 een stuk beter maakt.

Microsoft lijkt het prijsverschil vooral te willen uitleggen via de televisiemogelijkheden van de Xbox One, grote vraag is alleen of dat niet alleen in de Verenigde Staten het geval is. Een ander verschil is dat Microsoft standaard Kinect meelevert met de Xbox One, alleen de echte gamers lopen daar niet warm voor. Kinect is nog steeds meer een functionaliteit voor familiegames. Al met al heeft Microsoft al verschillende aanpassingen gedaan.