1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Flipboard is sinds vandaag ook te bezoeken via het web: de populaire nieuwsapp voor Android en iOS is nu dus ook op het grote scherm te bezoeken en te gebruiken.

Met Flipboard is het mogelijk om je eigen magazine samen te stellen. Gebruikers van de app hebben dit al 2,5 miljoen keer gedaan en nu wordt dat dus ook mogelijk op de desktop. De websitevariant van Flipboard is volledig geschreven in HTML5.

Het bedrijf achter Flipboard wil de webervaring compleet maken door later nog losse artikelen toe te voegen. Dit moet aan het einde van 2013 of aan het begin van 2014 gaan gebeuren.

CEO Mike McCue laat in een interview weten: "Toen we begonnen [met Flipboard], gingen we een website bouwen." Na de geruchten over Apple’s iPad gokten de makers op een tablet-app en nu, drie jaar later, gaan ze toch weer terug naar de desktop.

De website lijkt erg veel op de tabletvariant van het magazine en werkt in Internet Explorer 9, Safari, Chrome en Firefox. "Dit is echt iets groots voor ons. We denken dat het erg belangrijk is om Flipboard-magazine beschikbaar te maken, zowel op een mobiel apparaat als op andere apparaten", zo vertelt McCue.

Sinds de lancering van de tabletvariant heeft Flipboard in zijn driejarig bestaan 75 miljoen gebruikers die samen 2 miljoen magazines hebben gemaakt.