De applicatie Flipboard gaat haar features uitbreiden. De maker van de software zal deze week namelijk een update uitrollen welke audio toevoegt aan het sociale magazine. We kunnen dus op korte termijn meer dan alleen op tekst gebaseerde content verwachten van de app.

Met het uitrollen van de update zal Flipboard haar features uitbreiden en audio-integratie gaan aanbieden via NPR, PRI en SoundCloud. Daarnaast zal Flipboard ook haar derde gelocaliseerde editie van de software uit gaan brengen. Japan krijgt namelijk een eigen versie van Flipboard. De landen China en Frankrijk gingen Japan eerder al voor met een eigen editie met specifieke content.

Het grootste nieuws hier voor Europa de nieuwe toevoeging van audio-content. Voorheen was het sociale magazine een op tekst gebaseerde applicatie voor het lezen van nieuws, blogs en updates van je sociale netwerk. De toevoeging van audio lijkt geen domme keuze van Flipboard. Content wordt namelijk in meer formaten aangeboden dan enkel tekst. De applicatie beschikte echter wel al over een video secite.

De nieuwe ondersteuning zal zich na het installeren van de update tonen via een nieuwe categorie welke luistert naar de naam ‘audio’. In deze sectie zullen verschillende vormen van audio aan worden geboden. De nieuwe ondersteuning stelt de gebruiker daarnaast in staat om deze audio te beluisteren wanneer zij andere berichten lezen. De audio is namelijk in staat om op de achtergrond te draaien.