Google en de makers van de applicatie Flipboard gaan intensief samenwerken. Dit heeft Google bekend gemaakt. De samenwerking zal er voor gaan zorgen dat gebruikers binnenkort ook met hun Google+-account in kunnen loggen in de app.

De applicatie maakt gebruik van social media om een persoonlijk magazine op te stellen. Naast Twitter en Facebook kan de gebruiker zelf een aantal gekozen onderwerpen en bronnen toevoegen om zo een interactief tijdschrift te creëren. Binnenkort komt hier dus ook Google+ tussen te staan. Via het sociale netwerk van de zoekgigant zullen meldingen en statusupdates getoond worden in de applicatie.

Google heeft op de LeWeb conferentie laten weten dat het bedrijf een samenwerking is aangegaan met Flipboard. Flipboard heeft hiervoor toegang tot de volledige API gekregen. Dit is bijzonder, want het verlenen van volledige toegang is niet iets waar Google gemakkelijk mee omspringt. Met deze toegang kunnen de makers van Flipboard informatie van Goole+ uitlezen en verwerken. Het is nog niet bekend wanneer het kopje ‘Google+’ zal opduiken in de applicatie.