1 min

Flipboard heeft versie drie van de mobiele app voor Android en iOS uitgebracht. De update brengt een herontwerp met zich mee, alsook een aantal nieuwe slimme functies om meer mogelijkheden voor personalisatie te bieden.

Met de update introduceert Flipboard een gigantisch scala aan onderwerpen waar gebruikers zich voor kunnen inschrijven. De onderwerpen worden aangeleverd door Zite, een concurrerend bedrijf dat Flipboard eerder dit jaar heeft ingelijfd. Ook wordt er een zogeheten Daily Edition geïntroduceerd, waarmee gebruikers een overzicht krijgen van het populairste nieuws van de dag.

Het herontwerp van de app behelst onder andere een nieuwe typografie, afbeeldingen die het volledige scherm innemen en een navigatiebalk waarmee je snel toegang krijgt tot verschillende onderdelen van de applicatie.

Flipboard introduceert ook een nieuw onderdeel in de web-app voor mensen die zelf een tijdschrift samenstellen, zij krijgen de mogelijkheid om statistieken per uitgave te bekijken en dus meer inzicht in de lezer te krijgen.

De vernieuwde Flipboard-app is gratis te downloaden vanuit de App Store en Google Play.