1 min

Tags in dit artikel

, ,

Battlefield 4 zal op Windows 8 ondersteuning krijgen voor DirectX 11.1. Dat heeft Johan Andersson, technical directory van DICE, vandaag bekendgemaakt. Daarnaast doet DICE Battlelog uit de doeken.

De DirectX 11.1-API biedt enkele optimalisaties, zoals dynamische buffers en een functie genaamd constant buffer onsets. Hiermee kan de GPU sommige taken van de CPU overnemen, waardoor die laatste ontlast wordt. Om gebruik te kunnen maken van DirectX 11.1 is naast Windows 8 of Windows 8.1 ook een GPU vereist die die API ondersteunt.

Daarnaast is er vandaag een trailer uitgebracht van Battlelog, waarin enkele nieuwe functies onthuld worden. Een van die nieuwe functies in Battlelog zal Geo Leaderboards zijn, zodat Battlefield 4-spelers hun prestaties per stad kunnen vergelijken.

Ook is er een nieuwe Missions-feature, waarbij spelers zelf hun eigen mini-uitdagingen en scenario’s tussen vrienden kunnen spelen. De uitdaging in de uitgebrachte video vraagt aan de speler om de meeste voertuigen in één ronde te vernietigen.

"Wat we gedaan hebben, is om echt te proberen de dienst uit te breiden en een integraal onderdeel te maken van de game zelf, meer dan alleen iets waar pc-spelers van genieten", zo vertelt Battlelog assistant producer Nielsen.

Battlefield 4 komt uit op 1 november voor de Xbox, PlayStation en pc en voor zowel de huidige als de volgende generatie consoles.