1 min

Google heeft de YouTube-app van Microsoft voor Windows Phone opnieuw geblokkeerd. Tegenover The Verge heeft de zoekgigant aangegeven dat de applicatie nog steeds de gebruiksvoorwaarden van YouTube schendt.

Microsoft en Google werkten samen aan een update voor de YouTube-applicatie voor Windows Phone en deze werd gisteren uitgebracht. Toch blijkt Google nu opnieuw niet tevreden, want de toegang vanuit de applicatie is geblokkeerd.

"Microsoft heeft niet de benodigde upgrades voor de browser doorgevoerd en heeft in plaats daarvan een YouTube-applicatie uitgebracht die onze voorwaarden schendt, waardoor de YouTube-ervaring niet volledig is. De toegang is geblokkeerd. We hechten veel waarde aan onze ontwikkelaarsgemeenschap en vragen iedereen dezelfde richtlijnen te volgen."

Google heeft de API-sleutel van de YouTube-applicatie van Microsoft ingetrokken. De opnieuw gelanceerde applicatie zou Google verrast hebben, ondanks de belofte dat er samengewerkt zou worden aan een applicatie die Google wel zou zinnen.

Microsoft heeft nog niet gereageerd op Google’s besluit.