De YouTube-applicatie voor Windows Phone heeft vannacht een update ontvangen. Google eiste dat de applicatie uiterlijk op 22 mei verwijderd zou worden, maar daar gaat Microsoft niet in mee. De softwaregigant komt wel tegemoet aan enkele andere eisen van Google.

Een week geleden ontstond er een onmin tussen Google en Microsoft. Google weigerde eerder om een YouTube-applicatie voor Windows Phone te ontwikkelen en daarom nam Microsoft het heft in eigen hand en ontwikkelde het bedrijf zelf een app. Die app voldeed echter niet aan de eisen die Google aan zo’n app stelt en daarom eiste het bedrijf dat de app verwijderd werd.

Microsoft is niet van plan om de applicatie te verwijderen, maar komt wel tegemoet aan een deel van de tekortkomingen die Google aanstipte. Gebruikers kunnen video’s daarom nu niet meer downloaden voor offline gebruik. Google’s grootste gemis wordt echter nog niet behandeld; er zijn nog altijd geen advertenties zichtbaar. Microsoft gaf echter aan dat het daarvoor de medewerking van Google nodig heeft.

Google heeft nog niet gereageerd op de update van de Windows Phone-app voor YouTube.