Bij de lancering van de Xbox One zal het nog niet mogelijk zijn om een externe harde schijf aan te sluiten. Dit geeft Larry Hyrb, ook wel bekend als Major Nelson, van Microsoft aan.

De Xbox Community Manager gaf tijdens een podcast, die werd opgenomen tijdens de PAX-conferentie, aan dat het team dat verantwoordelijk is voor de hardware van de Xbox One andere functies prioriteit geeft. Volgens Hyrb zal de functie later alsnog worden geactiveerd, maar verdere details kon hij niet geven.

Hoewel de Xbox One in de tussentijd genoeg te bieden heeft met de nieuwe spellen, nieuwe video on demand apps en een 500GB harde schijf lijkt de missie van Microsoft om een all-round mediaspeler van het apparaat te maken in eerste instantie nog niet helemaal bereikt. Want hoe leuk alle andere functies van de spelcomputer ook zijn, een USB-apparaat aansluiten om mediabestanden af te kunnen spelen is wel cruciaal voor een all-round media speler. Wanneer de functie precies alsnog zijn opwachting maakt is nog onduidelijk.