De Benelux moet het officieel nog altijd zonder de Xbox One stellen, maar in andere landen lijkt het beter te gaan met de verkoop van de spelcomputer. Sinds de komst van een model zonder de Kinect-camera zitten de verkoopaantallen in de lift.

De Xbox One kende een relatief moeilijke start, vergeleken met Sony’s PlayStation 4 waarvan meer exemplaren verkocht werden. Niet de minste reden was dat de PlayStation 4 aanzienlijk goedkoper was. Microsoft leverde de Xbox One in eerste instantie enkel met een Kinect-camera, maar kwam enige tijd terug ook met een variant zonder de bewegingsgevoelige camera. Deze variant van de Xbox One is even duur als de PlayStation 4.

Die keuze heeft Microsoft vermoedelijk veel goeds gebracht, de softwaregigant meldt over de maand mei namelijk een verdubbeling in de verkoopcijfers op de Amerikaanse markt, vergeleken met een maand eerder. Microsoft haalt ook de aankondiging van nieuwe games op de E3-beurs aan als succesfactor.

Het is onduidelijk hoeveel exemplaren Microsoft heeft verkocht. Afgaande op schattingen van VGChartz zijn er wereldwijd 4,83 miljoen exemplaren van de Xbox One verkocht, ten opzichte van respectievelijk 8,39 en 6,58 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 en Wii U van Nintendo.

De Xbox One wordt op 5 september in de Benelux uitgebracht.